Obiad, II danie podawane półmiskowo, II danie gorące, zimna płyta, Ciasto, Owoce, Bufet kawowy
Przykładowe menu są jedynie wzorami. Zawsze przygotowujemy dla Państwa indywidualne projekty na
podstawie Waszych oczekiwań, dostosowując zakres usługi do aktualnych potrzeb każdego z naszych
Klientów.
Menu weselne
Obiad podawany półmiskowo
Rosół z makaronem Drugie danie( 2,5 porcji na osobę)
Kotlet Devolaile
Kotlet po szwajcarsku
Sakiewki faszerowane
Karczek w sosie staropolskim Dodatki
Ziemniaki z wody, kluski śląski
Zestaw surówek III posiłek gorący
Danie chłopskie lub strogonoff lub flaczki IV posiłek gorący
Kurczak po chińsku
Ryż
Sałatka z kapusty pekińskiej
lub
Udko z kurczaka
Risotto
Warzywa blanszowane V posiłek gorący
Poledwiczki drobiowe w chrupiącej panierce
Ziemniaczki pieczone
Dip VI danie gorące (gorący bufet)
Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub uszkami Zimna płyta
Półmisek mies pieczonych, pasztet domowy
Galaretka drobiowa
Schab w galarecie
Tymbaliki
Śledzik w oleju z cebulką
Jajka faszerowane, w majonezie
Babeczki słone faszerowane/tartaletki
Sałatki 2 rodzaje do wyboru
Warzywa i marynaty
Pieczywo Napoje gorące bez limitu (gorący bufet)
Kawa
Herbata Napoje zimne
Napoje gazowane
Soki owocowe
Woda mineralna Ciasto
Owoce
Opcja:
lampka szampana dla gości na przywitanie oraz chleb weselny dla młodej
pary.
Poprawiny plenerowe z biesiadą grillową
Biesiada Grillowa
-kiełbaski wiejskie z grilla ok.150g - 100szt
-kiełbasa biała ok.150g - 50szt
-kaszanka ok.150g - 100szt
-szaszłyki drobiowo-wieprzowe z warzywami ok.150g - 100szt
-karkówka ok.200g - 100szt
- ryba grillowana w folii (gatunek do ustalenia) ok.150-200g - 50szt
Dodatki: pieczywo, musztarda, ketchup
Sałatka do grilla –grecka ok.150g - 100porcji
Ogórki kwaszone podawane z beczek dębowych ok.300 szt. Napoje zimne bez limtu
Woda mineralna, soki owocowe w bufecie serwowane z dozowników bankietowych Napoje gorące
Kawa czarna, biała serwowane z ekspresów bez limitu
Herbata w formie konfekcji mix smaków
Dodatki: cukier, cytryna Bufet gorący
Żurek jurajski lub zupa wiejska min.120 porcji
WIEJSKI STÓŁ na meblach ekspozycyjnych Składniki:
-kiełbasy wiejskie suche w pętach
-karczek pieczony
-schab pieczony
-udziec (szynka z kością)
-boczek wędzony
-boczek biały rolada
-pasztetowa
-kaszanka
-salceson
-żeberka wędzone
-deska serów
-smalec ze skwarkami
-ogórki kwaszone
-warzywa w formie bukietu dekoracyjnego
-pieczywo w formie długich bochnów , okrągłych chlebów tradycyjnych, szarpanych i
kogutów chlebowych.
Dodatkowo butelki na bimber. Cena obejmuje wystawienie i udekorowanie ekspozycji oraz transport.
Ilość wyrobów ok.40 kg
Poprawiny w formie bankietu zasiadanego
OBIAD
zupa Żurek z kiełbaską i jajkiem II danie podawane półmiskowo
danie główne 2 porcje osoba
sakiewki drobiowe ze szpinakiem, pieczarkami, karczek pieczony z cebulką
dodatki: ziemniaki z wody,kluski ślaskie
zestaw surówek II DANIE GORĄCE
Prosiak pieczony faszerowany mięsem serwowany w formie show cooking, chleb szarpany ZIMNA PŁYTA
półmisek mięs pieczonych
tymbaliki z szynki
śledziki w oleju
sałatki: jogurtowa z kurczakiem, grecka
galaretka drobiowa
jajka faszerowane, w majonezie w miksie
deski wiejskie z wyrobami swojskimi i smalcem 4szt.
warzywa i marynaty
pieczywo CIASTO 4 rodzaje ciasta domowego OWOCE w formie bukietów ozdobnych Bufet kawowy bez limitu
Kawa czarna, biała z ekspresów
Herbata w formie konfekcji mix smaków
Dodatki: cukier, cytryna